cycling 4 disability

Initiatief

Bijna dagelijks worden mensen geconfronteerd met één of ander lichamelijk trauma waardoor hun leefgewoontes en leefstijl drastisch en ingrijpend veranderen.

​Ongeveer twaalf jaar geleden werd ook ik, van de ene dag op de andere, geconfronteerd met een zeer zeldzaam congenitaal ruggenmerg trauma. Mijn wereld stort letterlijk en figuurlijk in.

​Drie jaar later werd ik getroffen door neoplasma malignum, een nieuwe zware uppercut. Had mijn leven nog zin? Hoe moest het verder? ​Vragen waar je geen passend antwoord kan op geven of vinden.

​Zowat drie jaar geleden kwam ik in contact met “Sporten voor mensen met een beperking”. Al vlug besloot ik mij te focussen op het segment Road Cycling.

​Het was zowel op menselijk als sportief vlak een zeer mooie en leuke ervaring. Al snel besloot ik om een wedstrijd te organiseren in mijn gemeente Maldegem. Het werd een dag om nooit meer te vergeten.

​De reacties waren overweldigend en daarom besloot ik om dit event verder uit te bouwen samen met Gezinsbond Vlaanderen en de Gemeente Maldegem.

cycling 4 disability was geboren !

​Het doel van dit event is om mensen met een beperking bij te staan in onze complexe maatschappij. De opbrengst van cycling 4 disability komt dan ook voor 100% ten goede aan personen met een beperking.​

“Ik wil iedereen die ons event ondersteund van harte bedanken”

Erwin Van Kerschaever

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 2023 cycling 4 disability

Thema door Anders Norén